Blij met blond

Blond is er in allerlei tinten, denk bijvoorbeeld aan goud, karamel, platina, koren, of honingblond. Op zich zijn al deze tinten mooi maar, let op, ze zijn niet allemaal mooi bij jou! 

Koel of warm blond

Voordat je blond gaat kleuren, moet je een keus maken tussen koel of warmblond. Die keuze wordt niet bepaald door wat op dit moment hip is, of wat mooi staat bij je buurvrouw of vriendin, maar door of jij een warm of koel type bent. Let wel, koel of warm zegt helemaal niets over je karakter, maar wordt bepaald door de natuur: je huid, ogen en haar.

Wij bepalen aan de hand van een kleuranalyse of je een koel of warm type bent, en pas dan gaan we samen met jou bepalen welke tinten we gaan gebruiken. Zo ben je verzekerd van een blondtint waar je mooier van wordt. Je zult versteld staan van wat de juiste blondtint voor je doet.

Gezond blond

Geen enkele kleuring komt tot zijn recht in ongezond, dof of pluizig haar. Tegelijk is de conditie waarin je haar verkeert, in blond haar zichtbaarder dan in donkere tinten. Ook zijn kleuringen in gezond haar veel langer houdbaar dan in ongezond haar. Genoeg redenen om te zorgen voor haar in topconditie. 
De Redken Blonde Idol serie bestaat uit voldoende mogelijkheden om ongezond blond haar te herstellen en in topconditie te houden.

Blond kleurtechnieken

Kleurnuances en combinaties zijn in blond haar beter zichtbaar dan in donkere tinten. Reden om extra aandacht te geven aan advies, kleurkeuze en techniek.De grootste uitdaging wat betreft techniek is het om de verschillende kleurnuances mooi in elkaar te laten overvloeien. We noemen dit ´blurren´. Blurren is actueel geworden door de opkomst van Ombre-kleuringen waarbij een afwijkende tint aan de uiteinden vloeiend moet overlopen in de kleur van de rest van het haar. Bij de voorloper van de Ombre-kleuring, de Dip Dye, verliep deze overgang juist abrubt. Op dit moment zijn ombre-technieken 'überhip'.
Het goed toepassen van blurtechnieken vereist een hoge mate van vakmanschap, en moet worden uitgevoerd door kleurspecialisten.

Pastel in blond

Pastelkleuringen zijn het helemaal. Een pastelkleur, zoals roze, blauw of violet, kan qua intensiteit variëren van vrijwel on- tot duidelijk zichtbaar. Een geslaagde pastel vraagt om een blonde ondergrond. Hoe lichter de ondergrond hoe zachter de pasteltint. Pasteltinten zijn per definitie kort houdbaar, dus je kunt er regelmatig mee variëren. Over het algemeen worden pasteltinten in gedeeltes van het haar toegepast, bijvoorbeeld als Splash of lowlights.
Ga met het maken van pastelkleuringen nooit zelf aan de slag, maar laat dat over aan een kleurspecialist. 

Blond finetunen

Bij blondkleuringen draait het om de nuances. Vooral bij trendy blondtinten zoals pastels komt het aan op de finesses, het zogenaamde 'fingerspitzengefühl'. Alleen bij een kleurspecialist kun je terecht voor het finetunen van blondtinten.

Blond op straat

Wanneer je bewust kijkt naar blond in het straatbeeld zou je bijna gaan denken dat oranje-geel en gortdroog pluizig blond de normaalste zaak van de wereld is. Jammer, al die gemiste kansen, maar op zich ook wel weer goed nieuws, want daardoor val jij, wanneer jij wél prachtig blond bent gekleurd, des te meer op.
Bedenk wat glanzend blond in exact de juiste nuances voor jouw uitstraling kan doen, en maak een afspraak met een echte kleurspecialist. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.