Geef je krullen de ruimte

Krullen. Voor de ‘have-not’s’ is een bos krullen synoniem voor veerkracht, levenslust en souplesse. Jaloersmakend dus. Maar voor diegene die ermee zijn ‘gezegend’ zijn krullen vaak een bron van frustratie. “Het gaat altijd de verkeerde kant op”, “met krullen kun je nooit iets anders” en “het zit nooit netjes” zijn de meest gehoorde klachten. Terecht? Nou, nee. Toegegeven, netjes zit het inderdaad nooit, maar…..wie wil dat?

Mensen met krullen hebben het volgende nodig:

Acceptatie
Accepteer die prachtige, jaloersmakende bos krullen. Bedenk dat wanneer je een week recht haar zou hebben, je om krullen zou smeken!

VerzorgingHet vochtgehalte in krullend haar is van nature te laag. Vandaar die optimale krullen in de mist, en het kroezende haar bij vorst (hoge en lage luchtvochtigheid). Gebruik dus vochtregulerende producten. Eventueel aan te vullen met Argan-oliehoudende producten.

TechniekKrullen worden vrijwel altijd te kort en te strak geknipt, waardoor een stijf, oubollig resultaat ontstaat. Krullen hebben lengte en lucht (ruimte) nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Ook zijn de juiste stylingtechniek en stylingproducten van belang. We zien nog te vaak dat mensen krullen kammen of borstelen. Dat is dodelijk voor je krullen.

En dat je met krullen nooit iets anders kunt is eigenlijk onzin. Je kunt er juist eindeloos mee variëren, mits je je krullen accepteert, ze goed verzorgt, en last but not least, naar de juiste kapper gaat die je krullen de ruimte geeft.
Hans Stuive