Hip grijs

Eigenlijk valt het niet te ontkennen dat een bepaalde groep doorgewinterde haarververs het helemaal gehad heeft met de grijscamouflage. Het zijn veelal dames die over het algemeen al jaren hun grijze haren om de drie tot vijf weken kleuren, maar er nu wel flauw van zijn.
 
Deze ontwikkeling wordt verklaard als een combinatie van de gedachte "terug naar eenvoud", dit als gevolg van de crisis, met de trend 'groen en duurzaam'. Wat ook aan deze ontwikkeling bijdraagt is dat het onder jongeren hip is om hun haren platinablond tot grijs te laten kleuren. Als toevoeging op het feit dat grijs niet alleen een trend is, maar ook hip kan zijn, presenteren wij de collectie "hip grijs".

Psychologische effecten

Hoe ervaren mensen hun eigen grijze haren en dat van anderen om hun heen? Het antwoord op deze vraag is zowel positief als negatief. Aan de ene kant wordt grijs geassocieerd met wijsheid en levenservaring (éminence grise), maar aan de andere kant ook met saaiheid en onopvallendheid (grijze muis). Het is dus zaak om de positieve kanten van grijs te betonen en de negatieve associaties te elimineren. Wees trots op je ‘éminence grise’!

Gekleurd haar laten uitgroeien

Hoe kun je, vanuit de gebruikelijke situatie waarin je je haar kleurt, de overstap maken naar grijs haar? In het algemeen zijn er drie gebruikelijke methodes:
  • De ‘Cold Turky’ methode: je laat het gekleurde gedeelte van je haar er in één keer afknippen. De lengte die je overhoudt wordt dan gelijk aan de lengte van de uitgroei die je had vóór het knippen. Laat je uiteraard van tevoren wel even door de kapper adviseren of dit je staat of niet.
  • Laat je kleur simpelweg uitgroeien. Afhankelijk van je haarlengte zal dit gauw een jaar duren voordat je je eigen haarkleur weer hebt.
  • De ‘Smooth Change’ methode: je laat je gekleurde lengtes blonderen en inkleuren met een ijs- tot grijsblonde tint, zodat de overgang soepel verloopt. Je zult dan wel met enige regelmaat het geblondeerde gedeelte weer op kleur moeten laten brengen. De mogelijkheden van deze methode kunnen echter worden beperkt door de kleurhoogte en nuance van je laatste haarkleuring. Was je bijvoorbeeld rood of donkerbruin, dan bereik je niet ineens een ijs- of grijsblonde tint. Ga absoluut nooit zelf met deze methode aan de slag en reken erop dat je hiervoor een middagje zoet bent bij de kapper.
Bij alle drie de methodes is het verstandig om je eerst door de specialist (de kapper) te laten adviseren over wat voor jou de best optie is. Neem contact met ons op voor advies!
 

Verzorging van je grijze kapsel

Hoe verzorg ik mijn grijze haar het beste? Met een shampoo speciaal voor grijs haar bijvoorbeeld? Nee! Een shampoo voor grijs haar suggereert namelijk dat alle grijze kapsels dezelfde kwaliteit en structuur hebben en dat is zeker niet het geval. Net als bij haar dat niet grijs is kent ook ieder bos grijs haar zijn eigen kwaliteiten en narigheden en hiervoor is altijd een specifieke oplossing te verkrijgen. Verzorging van grijs haar laat zich dus niet vangen in een zogenaamde zilver- of grijs-haar-shampoo. Om te ontdekken hoe je het beste jouw grijze kapsel kunt verzorgen, is het raadzaam om eerst je haarkwaliteit te laten analyseren door de kapper. 

Wel doen - niet doen

Wat maakt dat grijs als saai en onopvallend wordt gezien? Het is in dit geval niet zozeer het grijze haar zelf, maar meer de combinatie van je huid, kleding en accessoires die het geheel maakt of breekt. Negentig procent van de grijsharigen combineert grijs haar en een lichte huid met lichtgekleurde kleding, een saaie  coupe en eventueel lichte make-up. Eén lichte vlek! Je zou haast denken dat grijsharigen het liefst zo onopvallend mogelijk de vergetelheid in willen gaan. Ontzettend zonde! Durf op te vallen met grijs haar, wees zichtbaar.

Kortom, combineer je grijze kapsel met sprankelend, veelal koele en felle kleuren in je outfit. Gebruik ook in je make-up koele kleuren en kies eens een opvallend brilmontuur. Dat geeft meer definitie aan het geheeld. En last but not least; laat je meteen een hippe coupe aanmeten door je kapper. Knallen met dat grijze haar!

Valt 100% grijs haar dekkend te kleuren?

“Haar kleur dekt toch niet op grijs haar?” Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Het antwoord is echter dat dit complete onzin is. Alle grijze haren zijn geheeld dekkend te kleuren. Een andere vraag die je vervolgens kunt stellen is of je dit altijd moet willen. Over het algemeen is het mooier om te kiezen voor een haarkleuring die iets transparant blijft. Dit zodat je ten eerste een minder ‘zwaar’ resultaat krijgt en ten tweede na verloop van tijd een minder scherpe uitgroei zult hebben. 

Grijs haar in een andere grijstint kleuren

Meer nog dan bij niet grijs haar, is bij grijs haar de coupe van belang. Het pit van een grijze bos haar zit hem in een hippe coupe. Absoluut not done zijn de grijze gepermanente kortgeknipte krulletjes. Daarentegen kan het wel erg mooi zijn wanneer de krullen van nature aanwezig zijn en worden ondersteund door een uitgebalanceerde coupe. Welke coupe het meest geschikt is voor jouw grijze haar is sterk afhankelijk van je gezichtsvorm, haartype en de door jou gewenste uitstraling. Laat je hierin adviseren door een goede kapper.